Aardappeltortilla

 

Deze aardappeltortilla vol groentes heb je in in minder dan een half uur gemaakt.

Ik heb gekozen om gele paprika en tomaatjes te gebruiken, maar je kun natuurlijk ook voor een rood accent gaan!


Ingrediënten (2-3 personen):

- 300 gr aardappelen, geschild en in kleine blokjes

- 1 (gele) paprika, in blokjes

- 1 ui, gesnipperd

- Handvol (gele) cherry toaatjes, doormidden gesneden

- 1 kolf mais (voorgekookt), losgesneden of blik

- 1 bosui, in kwart ringen

- 3-4 eieren

- Gerookt paprikapoeder

- Versgemalen zout en peper

- 2 koekenpannen



Bereiding:

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes met de ui ca 7 min.

Klop ondertussen de eieren los met het paprikapoeder, peper en zout.

Verhit de andere koekenpan met een klein beetje olie en verdeel de aardappels over beide pannen. Verdeel de groentes over de pannen, roer door de aardappels en giet in beide pannen de helft van het eimengsel.


Bak op laag tot middelhoog vuur ca 8 min, draai de tortilla mbv een bord om. Dit gaat het handigst door de randen los te maken met een spatel, dan een bord op de kop op de pan te leggen en de pan dan om te draaien. Zet de pan weer op het vuur en laat de tortilla van het bord in de pan glijden.

Het kan zijn dat de tortilla bij het draaien breekt, probeer de stukken zo plat mogelijk met de ongebakken kant onder in de pan te leggen. Het kan zijn dat de ene koekenpan sneller (goud)bruin is dan de andere. 

 

Bak nog 6 min. 
 Serveer op een plank en snijd in punten.
 


Reacties