Ingelegde gember

 

Ingelegde gember ken je waarschijnlijk wel van sushi restaurants. Wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? 

Maak evt een extra potje om cadeau te geven!

 

Tip:Verwijder de schil van de gember met een lepel, dit gaat veel makkelijker dan met een mes.

 

Ingrediënten (2 potten):

- Ca 180 gr gember, geschild

- 2 el zeezout

 

Voor de dressing:

- 150 ml rice vinegar

- 100 ml water

- 2 el kristalsuiker

 

Verder:

- 2 schone (!) (weck)potten van ca 250 ml 

 

Bereiding:

Snijd de gember in hele dunne plakjes, snijd op de draad. Doe de plakjes in een bakje en strooi het zout erop, meng met je handen. Laat 5-10 min staan. 

Breng water aan de kook en blancheer de gember 3 min.

Spoel af met koud water en verdeel het over de 2 potten.

Doe de ingrediënten voor de dressing in de pan en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker opgelost is. Giet het mengsel over de gember en sluit de potten.

Serveer bij sushi of in een salade.

Bewaar na openen in de koelkast.



Reacties