Lauwwarme salade met paksoi en appel

 

Deze salade is lekker als lunch. De paksoi wordt kort gebakken en smaakt lekker met appel, pompoenpitten en rozijnen. Doordat je het lauwwarm eet is het ook lekker in de winter en lente.

Deze hoeveelheid is voldoende als lunchsalade voor 1 persoon. Het is ook handig om te maken als je een beetje paksoi hebt (kleine oogst uit de moestuin of restant van het avondeten).


Ingrediënten (1 persoon):

- 1 kleine krop paksoi (bv Shanghai paksoi), in repen, wit en groen gescheiden

- ½ appel, met schil in dunne schijfjes

- Handjevol rozijnen

- Handjevol pompoenpitten

 

Voor de dressing:

- 1 el olijfolie (traditioneel)

- ½ el citroensap

- ½ el mosterd

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de pompoenpitten op laag vuur tot ze open knappen. Neem uit de pan.

Verhit een klein scheutje olie in de koekenpan en bak het wit van de paksoi een paar min, voeg het groen toe en bak ook nog kort. Het hoeft niet gaar te worden!

Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten goed door elkaar te mengen.

Leg de paksoi op een bord, verdeel de appel, rozijnen en pompoenpitten erover. Sprenkel naar smaak de dressing erover.


 



Reacties