Risotto met spinazie en zalm

 

Met risotto kun je eindeloos variëren, probeer bijvoorbeeld deze risotto met spinazie en zalm!

Wil je een andere variatie proberen? Kijk dan hier!

 

Ingrediënten (4-6 personen): 

- 1,5 liter (vis)bouillon, van tabletten

- 400 gr risottorijst

- 1 ui, grofgesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1-2 bosuitjes, in smalle ringen

- 200 gr gerookte zalm

- 600 gr spinazie

- Versgemalen peper

- Handvol Parmezaanse kaas, geraspt

- Handvol pijnboompitten, licht geroosterd

Bereiding:

Maak de bouillon en zet op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de bouillon te scheppen.

Verhit een scheutje olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook op laag vuur, roer de rijst erdoor en bak een paar min.

Doe een schep bouillon erbij en roer de rijst tot het vocht is opgenomen, , voeg dan nog een lepel bouillon toe.

Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende. De risotto is klaar als de korrels beetgaar zijn, afh. van het merk zal het zo’n 18 minuten duren. Het is een kwestie van proeven, het moet ‘bijna zacht’ zijn. Er blijft waarschijnlijk wat bouillon over.

Bak ondertussen in een wok de spinazie (in porties) tot het geslonken is. Roer de spinazie samen met zalm en bosuitjes door de rijst. 


Breng op smaak met peper en Parmezaanse kaas.

Schep op de borden en strooi er wat pijnboompitten en extra kaas over.

 

 

Reacties