Courgette gevuld met champignons en feta

 

Courgette gevuld met champignons en feta, een lekker en makkelijk vegetarisch hoofdgerecht.

Doordat de courgette al voorgebakken wordt tijdens het bakken van de champignons hoeven ze gevuld maar 15-20 min in de oven.

 

Ingrediënten (2 personen):

- 1 courgette

- 250 gr champignons, in stukken

- 1 ui, grof gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 75 gr feta, verkruimeld

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- Versgemalen zout en peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie.

Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de helften met een lepel uit. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Strooi wat zout in de uitgeholde courgette en leg de helften met de uitgeholde kant boven in de ovenschaal. Bak 15 min in de oven.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook en tijm een paar min op laag vuur. 

Zet het vuur wat hoger en bak de champignons en vruchtvlees van de courgette mee. Roer regelmatig.

Giet wat overtollig vocht uit de pan, breng op smaak met peper en zout en meng de feta erdoor.

Vul de courgettehelften met het champignonmengsel en bak ze de courgettes in 15-20 min gaar.


 

 

Reacties