Rijstschotel met makreel en wokgroenten

 

Wil je variëren met vis maar weet je niet goed wat je kunt maken? Maak een heerlijke rijstschotel en voeg gerookte makreel toe. De wat zoute, vettige smaak past heel goed bij rijst.

Maak gerust een flinke portie, als er wat over blijft, dan smaakt dat erg lekker als lunch.

 

Benodigdheden (2-3 personen):

- Ca 140 gr (Pandan)rijst

- 1 kleine paksoi, in stukken, wit en groen gescheiden

- 125 gr taugé

- 1 rode paprika, in blokjes

- ½ citroen, rasp

- 165 gr gerookte makreelfilet, in stukken

- 1 tl vadouvan


Bereiding:

Kook de rijst gaar en giet af.

Wok ondertussen de paprika met het wit van de paksoi. Voeg na een paar minuten de taugé en het groen van de paksoi toe.

Voeg naar smaak de vadouvan en citroenrasp toe en roer de rijst en makreel erdoor.

Serveer warm of op kamertemperatuur.

 

 

Reacties