Plaattaart met venkel, courgette en geitenkaas

 

Deze plaattaart met venkel, courgette en geitenkaas heeft een laagje van mascarpone met munt en citroen en is daardoor erg lekker in de lente of zomer.

Je kunt deze taart als hoofdgerecht serveren met een salade of als lunchgerecht. Ook bij een uitgebreide (paas)lunch misstaat het niet.


Ingrediënten (4 personen):

- 1 rol bladerdeeg (270 gr)         

- 1 venkel, wit in hele dunne schijfjes, groen voor topping

- 1 courgette in dunne plakjes

- ½ citroen, rasp

- 1-2 takjes munt, blaadjes gesneden

- 150-200 gr mascarpone

- 100 gr geitenkaas

- Zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een scherp mes een snee op 1 cm van de rand, snijd niet helemaal door.

Meng de mascarpone met de citroenschil, munt en wat zout en peper. Smeer de mascarpone binnen de rand op het bladerdeeg. Verdeel de plakjes venkel en courgette erover, bestrooi met wat zout en peper en verkruimel dan de geitenkaas erover. 

Bak de taart in ca 25 min gaar en goudbruin. Strooi voor het serveren wat groen van de venkel over de taart. 

Lekker met een salade, bijv tomaten/komkommer/sla met een dressing van balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en tijm.


 

 


Reacties