Breekbrood met zongedroogde tomaat



Dit breekbrood is een echt succesnummer! Heerlijk luchtig witbrood met gedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor.

Lekker bij ontbijt en lunch, zowel met hartig beleg als zoet! In minder dan 3 uur heb je deze broodjes klaar.

Zorg dat je de gedroogde tomaten goed laat uitlekken op keukenpapier, probeer zo min mogelijk olie aan het deeg toe te voegen.

Ik heb Amerikaans patentbloem gebruikt, je kunt ook een andere tarwebloem met een hoog percentage eiwit gebruiken. 


Ingrediënten (16 bolletjes):

 

Bereiding:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, reken voor de eieren ongeveer een uur.

Doe de bloem, gist, zout, suiker, melk en eieren in de kom van een kitchenaid en begin met kneden, doe na 5 min de kaas en boter erbij en nog 5 min later de tomaten. Kneed in totaal ca 15 min tot het een soepel deeg is en de kom schoon is.

Doe het deeg in een licht ingevette kom en laat afgedekt ca 60 min rijzen tot het deeg ongeveer verdubbeld is in volume. Verdeel het deeg in 16 porties van ca 65 gram en bol rustig op. 

Leg op een plank en dek af met een theedoek op glazen. Laat 10 min rusten.

Bol de broodjes strak op en leg op een bakmat. Leg de broodjes zo dicht bij elkaar dat ze elkaar net niet raken. Dek weer af met de theedoek op glazen. 


Laat ca 60 min rijzen. Controleer met een vingerprik of het deeg goed gerezen is, als het kuiltje rustig terug veert is het goed.

Zorg dat de oven ondertussen voorverwarmd is tot 200 graden. Bak in ca 15 tot 17 min tot ze gaar en goudbruin zijn.

Laat afkoelen op een rooster.




Reacties