Groente-gratin

 

Deze groente-gratin is een makkelijk vegetarische ovenschotel. De voorbereiding is kort, je zet de schaal in de oven en kunt wat anders gaan doen.

Ik heb nu 2 schalen gemaakt (1 voor de dag zelf en 1 voor een dag later), maar je kunt de hoeveelheden makkelijk halveren.

Ingrediënten (4-6 personen): 

- 2 kleine courgettes of 1 grote, in dunne schijfjes

- 5 tomaten, in schijfjes

- 2 rode uien, in dunne ringen

- 600 gr aardappelschijfjes, voorgekookt

- 4 eieren

- 100 ml melk

- 2 teentjes knoflook, geperst

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- Versgemalen peper en zout

- Flinke handvol geraspte kaas

- 2 ovenschalen van ca 20 cm doorsnede of 1 hele grote, ingevet met olie

Ik heb alleen de grote courgette op de foto gebruikt. De aardappels en tijm staan niet op de foto. 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Klop de eieren los met de melk, roer de knoflook, tijm, zout en peper erdoor. Roer de kaas erdoor.

Vul de ovenschaal door de schijfjes groente en aardappel rechtop in de schaal te zetten. Begin met courgette, dan aardappel, tomaat, ui en weer courgette. Vul zo beide schalen met de groentes.

Verdeel het eimengsel over de schalen en bak de groentes gaar in 40-50 min. Controleer door een plakje in het midden te proeven, deze moet gaar en warm zijn.


 

 

 

Reacties