Salade met komkommer, radijs, feta en meloen

Aan het einde van de zomer / begin van de herfst zijn er nog volop komkommers, radijsjes en galia meloenen verkrijgbaar. Lekker als lunchsalade met een honing-mosterd dressing en wat feta.

Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes van een paar milimeter. Snijd de meloen in repen en snij deze dan ook in dunne reepjes. Zo krijg je een salade die er ook mooi uitziet! 


Ingrediënten (1 persoon):

- 1/3 of een kleine komkommer, in halve maantjes

- 3-4 radijsjes, in plakjes

- Een stuk galia meloen, in reepjes

- 1-2 takjes peterselie, grof gesneden

- 50 gr feta, verkruimeld

 

Voor de dressing:

- 3 el extra vierge olie

- ½ el honing

- ½ el grove mosterd

- Versgemalen zout en peper

Bereiding:

Verdeel de plakjes komkommer, radijs en meloen op een bord.

Mix de ingrediënten voor de dressing en giet een beetje over de groentes en fruit, strooi de kaas en peterselie erover en giet nog wat dressing naar smaak over het bord.



 


Reacties