Wortelsoep

 

Een soep voor 1 persoon is zeker niet teveel werk! Verwen jezelf met een heerlijke lunch of avondmaaltijd met brood.

Ideaal om restjes wortel of een citroengras op te maken.

Natuurlijk kun je deze soep ook in grotere hoeveelheden maken. Pureer dan met een pureerstaaf ipv een blender.


Ingrediënten (1 persoon):

- ca 450 gr wortel, in stukken

- 1 citroengras, witte deel fijngehakt

- 1 sjalotje, fijngehakt

- 1 teen knoflook, fijngehakt

- ½ el gember, fijngehakt

- 3 blaadjes kaffir lime (in een thee-ei)

- ½ tl kurkuma

- 1 el (kokos)olie

- 1 zakje drinkbouillon of ¼ bouillonblokje

- Handvol pompoenpitten, licht geroosterd

 


Bereiding:

Zorg dat de smaakmakers heel fijn gesneden zijn.

 

Verhit de olie in een kleine kookpan en fruit de knoflook, gember, sjalot, citroengras en kurkuma een paar min op laag vuur. Voeg het bouillonpoeder, wortel, kaffir limeblaadjes en 250 ml water toe en breng met een deksel op de pan aan de kook. 

Kook ca 12 min tot de wortels beetgaar zijn. Breng op smaak met wat versgemalen peper.

Doe de soep in een blender en pureer tot een lekkere dikke soep. 

 

Serveer met wat (geroosterde) pompoenpitten.

 


Reacties