Mascarpone tomatensaus

 

Deze pastasaus van mascarpone, tomaten en dragon heeft niet veel extra's nodig! Voeg wat champignons en kip toe en meng het met spaghetti of tagliatelle.

Serveer deze pasta met een salade voor een compleet gerecht. Kijk hier voor inspiratie.

Zorg dat alles gesneden is voordat je begint, want de saus is snel klaar!


 Ingrediënten (4-6 personen):

- 250 gr mascarpone

- 500 gr gezeefde tomaten (passata)

- 300 gr kipfilet, in stukjes

- 1 rode ui, grof gesnipperd

- 1 witte ui, fijn gesnipperd

- 1 bosui, in halve ringen

- 250 gr champignons, in plakjes

- 1-2 el dragon, blaadjes fijngehakt

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Verhit wat olie in een wok of braadpan. Fruit de rode ui, witte ui en knoflook kort en voeg dan de kip toe. Bak al omscheppend een paar minuten. Voeg de champignons en dragon toe en bak tot de champignons bijna gaar zijn. Roer dan de passata en bosui erdoor, breng op laag vuur aan de kook. 

Voeg dan de mascarpone toe. 

Breng op smaak met peper en zout. Lekker met tagliatelle of spaghetti.


Serveer met een salade.


Reacties