Stoofpeertjes

 

Stoofpeertjes zijn niet alleen heerlijk als nagerecht, maar ook als (extra) bijgerecht bij een uitgebreid diner zoals tijdens Kerstmis.

Stoofpeertjes zijn goed in te vriezen, maak gerust een grote hoeveelheid en vries ze per portie in. 

 

Ingrediënten (8-10 personen): 

- 2 kg stoofperen, geschild en in kwarten

- 1 flesje rodebessen sap (250 ml, De Betuwe)

- 2 kaneelstokjes

- 2 steranijs

- 6 kardemom peulen, licht gekneusd

- 6 kruidnagels

- 100 gr (riet)suiker

Bereiding:

Doe de peren in een grote (soep)pan, giet het sap erbij en vul de pan met water tot de peren net onder staan.

Doe de steranijs, kardemom en kruidnagels in een groot thee-ei en leg deze tussen de peren. Doe de suiker en kaneelstokjes in de pan.

Breng met een deksel op de pan aan de kook en laat heel zachtjes koken. Gebruik evt een vlamverdeler om een kleine pit te kunnen gebruiken. Kook ca 1 ½ -2 uur tot de peren nog wat bite hebben, haal evt het laatste half uur de deksel van de pan zodat het sap wat kan inkoken. Roer elk half uur.

Serveer als toetje, zo in een bakje of op een bolletje ijs. 


Lekker bij een uitgebreide maaltijd (bijv kerst).

 

 


Reacties