Zoete aardappel uit de oven

Bak eens wat zoete aardappel in de oven als bijgerecht ipv aardappel. Zo eet je extra groente en zorg je voor variatie.

Deze zoete aardappel past goed bij een salade en een stukje vlees, vis of gebakken kaas (haloumi oid).


Ingrediënten (3 personen):

- 500 gr zoete aardappel, geschild en in parten

- 4 el zonnebloemolie

- 1 ½ tl paprikapoeder

- 1 ½ tl uienpoeder

- 1 tl knoflookpoeder

- Peper en zout


 

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Meng de specerijen door de olie. Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en meng de olie erdoor.

Bak de aardappels in 20-25 min gaar, roer halverwege om.

Maak een salade van komkommer, tomaat, feta en peterselie en serveer bij de aardappels.



 


Reacties