Wie van chocolade en pindakaas houdt, moet deze choco pinda koekjes eens proberen!
Door pindakaas aan het koekjesdeeg toe te voegen krijg je een subtiele pindasmaak aan de koekjes. Maak gerust een grote portie, want ze zijn een dag later nog lekkerder...
Ingrediënten (12 stuks):
- 1 ei
- 75 gr boter, op kamertemperatuur
- 75 gr bruine suiker
- 75 gr kristalsuiker
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr pindakaas
- 50 gr pure chocolade, grof gehakt
- Snuf zout
- 1 el cacao
Bereiding:
Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Klop de boter, suikers en pindakaas in een beslagkom romig met een handmixer met gardes.
Voeg het ei toe en mix nog een paar min. Zeef het bakmeel met cacao en zout boven de kom en voeg de chocolade toe. Spatel dit door het botermengsel.
Verdeel het koekjesdeeg in 12 porties en leg ze op afstand van elkaar op de bakplaat.
Bak 12-13 min tot de koekjes nog net zacht zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes er nog 5 min op liggen tot ze verder afkoelen op een rooster.
Reacties
Een reactie posten