Pompoenstamppot

 

Stamppot wordt vaak gegeten met een stuk rookvlees, worst, hachee of ander vlees. Maar het is ook erg lekker zonder! Gebruik salie, ui, knoflook en geitenkaas voor een heerlijke (winterse) stamppot.

Als groenten niet verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld omdat je ze buiten het seizoen eet, kun je heel goed de groente uit diepvries gebruiken. 

Voor een pompoenstamppot zijn de blokjes uit de vriezer ideaal!


Ingrediënten (4-5 personen):

- 450 gr pompoen (bv direct uit diepvries), in blokjes

- 350 gr wortel, in stukken

- 1000 gr aardappel, geschild en in stukken

- 2 uien, in halve ringen

- 2 takjes salie, blaadjes fijngehakt

- 2 teentjes knoflook, geperst

- Flinke klont boter

- 200 gr geitenkaas, verkruimeld

- Evt handvol walnoten, grof gehakt

 

Bereiding:

Doe de aardappelen met de pompoen en wortel in een grote pan met wat water en kook in ca 10 min gaar.

Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak de ui, knoflook en salie 5-10 min op laag vuur.

Giet de groenten af (bewaar wat vocht) en stamp fijn met een scheutje kookvocht. Roer de boter met ui, knoflook en salie erdoor en breng op smaak met peper en wat zout.

Roer de geitenkaas erdoor en serveer evt met wat walnoten.

 


Reacties