Kikkererwten curry

Maak heel makkelijk je eigen specerijenmix voor deze kikkererwtencurry door mosterdzaad, komijnzaad en chilivlokken te roosteren en dan met de kurkuma te vijzelen.

Ook als je zelf je mix maakt, staat deze curry in een half uur op tafel, ideaal dus voor een lekkere doordeweekse maaltijd!


Ingrediënten (2 personen):

- 1 blik kikkererwten (310 gr), uitgelekt

- 1 rode ui, grof gesnipperd

- 2 tomaten, in blokjes

- 200 ml kokosmelk

- 2 teentjes knoflook, geperst

- ½ tl gember, fijngehakt

- 1 tl komijnzaad

- ½ tl mosterdzaad

- 1 tl kurkuma

- ½ tl chilivlokken

Bereiding:

Verhit een kleine droge koekenpan en rooster de komijnzaad, mosterdzaad en chilivlokken een paar min op laag vuur. 

Doe de specerijen met de kurkuma in een vijzel en vijzel tot een grof poeder.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember met 3-4 tl van het specerijenmengsel. Verhit ca 5 min op laag vuur, roer regelmatig.

Doe de tomaten en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat ca 10 min zachtjes pruttelen. 

Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 min zachtjes koken.

Serveer in een kom met naanbrood of ander brood dat makkelijk te scheuren is.

 


 


Reacties