Quiche met kip en courgette


Kip en courgette zijn een lekkere combinatie. In deze quiche zitten ze samen met mais, rode ui en kaas.

Je kunt deze quiche als hoofdgerecht met een salade eten of bij een lunch serveren. Het is zowel warm als op kamertemperatuur erg lekker.


Ingrediënten (4 personen):

- 1 rol vers bladerdeeg (270 gr)

- Ca 1 el paneermeel

- 300 gr kipfilet, in blokjes

- 1 courgette, in blokjes

- 1 blikje mais (300 gr), uitgelekt

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 rode ui, grof gesnipperd

- 3 eieren

- 100 ml melk

- 100 gr belegen kaas, geraspt

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- Paar takjes peterselie, blaadjes grof gehakt

- Versgemalen zout en peper

- quichevorm, ingevet

Bereiding:

Warm de oven voor tot 180 graden. Bekleed de quichevorm met bladerdeeg, bestrooi met een beetje paneermeel.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit op laag vuur de ui en knoflook even aan. Zet het vuur hoger en bak de kip mee. Voeg de courgette toe en breng op smaak met de kruiden en peper en zout. Bak ca 5 min en roer dan de mais erdoor. Zet het vuur uit.

Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper. Roer de kaas erdoor. Schep het kip-groentemengsel met zo min mogelijk vocht in de springvorm en giet het eimengsel erover.

Bak de taart in ca 35 min goudbruin en gaar in de oven.

Snijd in punten en serveer met een salade.


 


Reacties