Gepocheerd ei

 

Heb je altijd al een mooi gepocheerd ei willen maken, maar denk je dat dit niet zal lukken? Probeer het eens op deze (simpele) manier die altijd lukt!

Ik pocheer de eieren het liefst 1 voor 1, als ik er meer maak dan neem ik een hele ruime pan en voor elk ei een apart kommetje.

Gepocheerd ei is erg lekker bij de lunch, maar past ook goed in een vegetarische maaltijd bij groentes en aardappels.

 

Ingrediënten:

- 1 ei

- Scheutje azijn

 

Verder:

- Ruime pan

- Kommetje

- Lepel

- Schuimspaan

Bereiding:

Breng in een ruime pan met deksel water aan de kook. Zet het vuur wat lager zodat het water net tegen de kook aanzit en haal de deksel eraf. Er zijn wel wat belletjes aan de rand van de pan, maar geen grote bellen in het midden.

Breek het ei en doe het voorzichtig in een kommetje (let op de dat dooier heel blijft!).

Giet de azijn in de pan. Maak met de lepel een draaikolk in het midden van de pan en giet het ei in het midden. Kook ca 4 min (zonder deksel) en haal hem voorzichtig met een schuimspaan uit de pan.

Serveer direct.

Lekker op (versgebakken) brood met avocado, tomaat en/of zalm.

 

Reacties