Andijvieschotel met zoete aardappel

 

Deze andijvieschotel met zoete aardappel is een heerlijke variatie uit de oven op andijviestamppot. 

Je kunt in plaats van zoete aardappel natuurlijk ook gewone aardappel gebruiken.

Ik heb een krop andijvie uit de tuin gebruikt. Wist je dat je van een paar kroppen andijvie heel vaak kunt oogsten? Na het afsnijden van de krop groeit het weer uit tot een mooie krop. Zo kun je veel dingen maken met andijvie, kijk bijvoorbeeld eens bij deze recepten!


Ingrediënten (4-6 personen):

- 400 gr zoete aardappel, in blokjes of schijfjes

- 1 krop andijvie, fijngesneden

- 125 gr gerookte spekreepjes

- 1 ui, gesnipperd

- 1 ei

- 125 gr crème fraîche

- Versgemalen peper

- Handvol geraspte (belegen) kaas

- ovenschaal (20 x 30), ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Kook de zoete aardappel in ca 7 min beetgaar. Verhit een wok op middelhoog vuur en bak de spekblokjes aan, doe de andijvie er in porties bij en bak af en toe roerend tot de andijvie geslonken is.

Klop het ei los en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met wat peper.

Doe de andijvie en spekjes in de ovenschaal. Giet het ei mengsel over de andijvie en verdeel de aardappel erover. Strooi naar smaak wat kaas over de ovenschotel en zet in de oven.

Bak in 25-30 min gaar en goudbruin.


 

Reacties