Citroen-roompudding

 

Deze citroen-roompudding is heerlijk fris en romig! Ideaal als je nog wat slagroom over hebt!

Wil je een grotere portie maken? Houd dan 1 blaadje gelatine aan per 100 ml slagroom en 200 gr kwark.

 

Ingrediënten (3 personen): 

- 100 ml slagroom

- 200 gr kwark

- 30 gr kristalsuiker

- 1 zakje vanillesuiker

- 1 blaadje gelatine

- ½ citroen, sap + rasp

- Puddingschaal, met koud water omgespoeld


Bereiding:

Laat de gelatine in koud water weken. Verhit het citroensap in een kleine pan en los hier de uitgeknepen gelatine in op.

Klop ondertussen de slagroom met de suikers en citroenrasp lobbig. Roer de kwark erdoor en dan de opgeloste gelatine.

Giet het mengsel in de puddingschaal en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven.


 

 

Reacties