Salade met rode kool en rode paprika

 

Deze salade is erg lekker als lunchsalade of als bijgerecht bij een avondmaaltijd.

Heb je ook weleens een stuk rode kool over? Gooi het niet weg, maar maak er een heerlijke salade van! Kijk ook eens bij mijn andere recepten met rodekool voor ideeën.

Deze salade is voldoende voor 4 personen als bijgerecht (laat dan evt de walnoten weg) of voor 1 tot 2 personen als lunchsalade.


Ingrediënten (2-4):

- ¼ rodekool, fijngesneden

- 1 paprika, in blokjes

- Handvol rozijnen

- 3 el kwark

- 1 el mayonaise

- Handvol walnoten, grof gehakt


Bereiding:

Meng de kool, paprika en rozijnen in een ruime kom.

Roer de kwark en mayonaise erdoor. Dek af en laat in de koelkast de smaken voor minimaal een uurtje intrekken (kan ook overnacht).

Serveer met de walnoten.

 

Reacties