Traybake met courgette en aardappel

 

Je hebt van die avonden waarvan je vantevoren weet dat je geen zin hebt om (lang) in de keuken te staan, maar je eigenlijk wel gezond wilt eten. Voor deze momenten is een traybake ideaal! 

Voor deze vegetarische traybake heb ik courgette, puntpaprika, rode ui en aardappel genomen met een knoflook-tijm olie voor eroverheen.

Ingrediënten (2-3 personen): 

- 450 gr aardappels, voorgekookt

- 1-2 rode uien, in halve ringen

- 2 puntpaprika’s, in reepjes

- 1 courgette, in halve maantjes

- 200 gr feta, verkruimeld

 

Voor de dressing:

- 50 ml olijfolie

- 2 tenen knoflook, geperst

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- ½ tl (zee)zout

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en leg een vel bakpapier erop. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de dressing door alles te mengen.

Verdeel de aardapels en de groentes over de bakplaat, verdeel de helft van de feta en de dressing erover. 

Meng met 2 lepels alles door elkaar. Strooi de rest van de feta erover.

Bak de traybake in ca 25 gaar, bak dan nog 3-5 min onder een hete bovengrill.



 

 


Reacties