Paksoi met garnalen

 

Een lekker lunchgerecht van paksoi met garnalen. Door de garnalen in sesamolie met gember en knoflook te bakken krijgt deze salade een heerlijke smaak.

Ik heb een kleine paksoi en bosui uit mijn tuin gebruikt, als je meer paksoi hebt dan hoeft er geen brood bij geserveerd te worden.


Ingrediënten (1 persoon):

- 6 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt

- 1 tl gember, fijngehakt

- 1 el sesamolie

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 bosui, in ringetjes

- ½ paprika, in blokjes

- 1 kleine paksoi, in reepjes

- Cashewnoten, ongezouten


Bereiding:

Dep de garnalen droog met keukenpapier.

Verhit de sesamolie in een koekenpan en fruit de knoflook en gember, voeg de garnalen toe en bak een paar min per kant tot de garnalen roze en gaar zijn. Laat iets afkoelen.

Verdeel de paksoi, paprika en bosui over een bord en leg de garnalen erop. Strooi de cashewnoten en gebruik de olie (evt gezeefd als de knoflook te donker is) als dressing.

Serveer met een stukje (Turks) brood.


 


Reacties