Aardappelschotel met boontjes

 

Deze aardappelschotel met boontjes is erg lekker met verschillende soorten boontjes. Ideaal als je wat sugarsnaps, peultjes en/of sperzieboontjes in de tuin heb staan. 

Boontjes groeien heel makkelijk in een pot in de tuin. Als je een paar planten van verschillende soorten hebt, kun je een leuke variatie maken. Zijn er minder boontjes dan verwacht? Kook dan een klein zakje erbij.


Ingrediënten (2 personen):

- 400 gr aardappelschijfjes, voorgekookt

- 400 gr boontjes (bijv sperzieboontjes, peultjes en/of sugarsnaps), schoon

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 200 ml kookroom

- 2 eieren

- Paar takjes peterselie, fijngehakt

- Handvol geraspte kaas

- Peper en zout

- Ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 190 graden.

Klop de eieren los met de room en wat peper en zout. Blancheer ondertussen de boontjes ca 3 min, spoel koud af.

Doe de helft van de aardappel onderin de ovenschaal. Doe de boontjes erover en verdeel dan de rest van de aardappelschijfjes erover. 

Giet het ei-roommengsel over de aardappels en strooi de kaas erop. Bak de ovenschotel in ca 30 min gaar en goudbruin.

Serveer met een stukje vlees of vis.


 

 



Reacties