Eet deze taartjes als lunch of als voorgerecht. Ideaal om in het weekend te maken als je iets meer tijd hebt voor je lunch of avondeten!
Als je geen blindbakbonen hebt, dan kun je ook ongekookte macaroni of rijst gebruiken. Maar bak je vaker zoete of hartige taartjes, dan kun je goed een potje blindbakbonen kopen. Je kunt ze eindeloos hergebruiken!
Ingrediënten (3 stuks):
- 300-350 gr andijvie, fijngesneden
- 1 rode ui, grof gesneden
- ½ el bruine basterdsuiker
- ½ el balsamicoazijn
- 3 vellen bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei
- 1 el kwark
- Peper en zout
Verder:
- 3 quichevormpjes, ingevet
- Blindbakbonen
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Doe het bladerdeeg in de vormpjes en leg een stukje
bakpapier en de blindbakbonen erop. Bak ze ca 10 min voor. Haal de bonen en het papier uit de vormpjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de ui met azijn en suiker op laag vuur tot de ui zacht is. Roer dan de andijvie erdoor. Zet het vuur wat hoger en bak al roerend tot de andijvie geslonken is en het meeste vocht verdampt.
Klop ondertussen het ei los met kwark, peper en zout. Giet het ei over de andijvie en verdeel het over de quichevormpjes.Bak nog ca 20 min in de oven tot het ei gestold is.
Reacties
Een reactie posten