Een heerlijke red velvet taart met een topping van witte chocolade-roomkaas.
Snijd de taart in (kleine) punten, en geniet van een heerlijke taart! Door een kleine taart te maken kun je op een verjaardag meerdere smaken aanbieden, voor elk wat wils!
Ingrediënten (5-6 personen):
Beslag:
- 1 ei, op kamertemperatuur, losgeklopt
- 130 gr bloem
- ½ tl baking soda
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 1 el cacao
- 180 gr bruine suiker
- 50 gr zonnebloemolie
- 50 gr ongezouten roomboter, gesmolten
- 100 ml karnemelk
- 1 tl vanille aroma
- 1 – 1 ½ tl rode kleurstof (gel)
- 50 ml koffie, afgekoeld
- 1 tl witte wijnazijn
Topping: Voor 2 taarten van 10 cm diameter met 10 cm hoog en 2x vullen
- 75 gr ongezouten roomboter
- 150 gr roomkaas
- 100 gr witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
- 85 gr poedersuiker
- Snuf zout
- 1 tl vanille aroma
Verder:
- PME vorm van 10 cm diameter
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 160 graden, zorg dat een rooster met bakpapier in het midden van de oven zit (haal evt bakplaat eruit). Beboter en bebloem een bakvorm van 10 cm diameter en 10 cm hoogte.
Zeef en mix de bloem, bakpoeder, zout en cacao boven een kom. Meng in een andere kom of maatbeker de karnemelk, olie, ei en vanille. Voeg zoveel kleurstof toe tot het flink rood gekleurd is. Roer de koffie erdoor.
Mix in een grote kom (beslagkom met handmixer of kitchenaidkom met vlinder) de suiker met de boter. Voeg dan om en om het droge (bloem)mengsel en het natte (ei)mengsel toe.
Meng in een klein bakje de baksoda met de wittewijnazijn en mix dit kort door het beslag.
Doe het beslag in de vorm en bak het 40-50 min tot het gaar is. Controleer met een satéstokje, dit moet schoon uit de cake komen als je het erin steekt.
Haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Maak de topping. Mix met een handmixer of keukenmachine met garde de boter met het zout romig, mix na ca 5 min de poedersuiker erdoor. Spatel eerst de chocolade en dan de roomkaas met vanille erdoor. Mix nog een paar min.
Snijd de taart met een kartelmes in 3 lagen en smeer naar smaak de topping als vulling van de taart. Als je twee taartjes hebt, dan kun je ze tegelijk vullen.
Leg de lagen weer op elkaar en zet vast op een taartkarton of -plateau, koel evt door de taart in de koelkast te zetten. Bestrijk met een palletmes de hele taart met topping. Zet minstens 2 uur koud voor het aansnijden.
Reacties
Een reactie posten