Springrolls met sugarsnaps en spinazie

Heb je een paar sugarsnaps (of andere boontjes) en wat bladgroente zoals spinazie over? Maak dan een paar springrolls voor lunch of als hapje.

De spinazie kun je heel goed door andijvie vervangen. Benieuwd naar andere variatie van een springroll? Kijk dan eens hier.


Ingrediënten (1 persoon):

- 3 rijstvellen

- Handvol sugarsnaps, uiteindes verwijderd en in stukken

- Handvol spinazie

- 1 tl gember, fijngehakt

- 2 cm rode peper, fijngehakt

- 1 el oestersaus

Bereiding:

Verhit een klein scheutje neutrale olie in een wok en bak de gember, sugarsnaps en rode peper een paar min aan. Voeg de oestersaus en spinazie toe en bak om middelhoog vuur tot de spinazie geslonken is.

Zorg dat de ingrediënten voor de vulling klaar liggen en leg een plank neer.

Neem een wok of grote kom en vul met heet water. Leg 1 vel rijstvel in het water en laat het ca 20 seconden weken tot het vel wat soepeler is geworden.

Neem het vel uit het water, laat overtollig water eraf lopen via de rand van de pan/kom en leg op de plank. Leg de vulling in 1 lijn in het midden van het vel. Vouw de zijkanten over de vulling heen en vouw dan de onderkant over de vulling naar boven. Rol van onder naar boven strak op en leg op een bord. Herhaal met de rest van de vulling en vellen.

 

Reacties