Deze fruittaart past bij een zomers feestje! Versier met fruit naar keuze.
Op de bodem heb ik een laagje chocola gedaan. Hierdoor komt het vocht van de vulling of het fruit niet in contact met de bodem en blijft deze lekker bros.
Ik heb gekozen door verschillende soorten fruit, je kunt ook voor 1 of 2 soorten gaan of de taart in delen te bedekken.
Ingrediënten (1 taart, ca 10 punten):
Voor het deeg:
- 200 gr bloem
- 50 gr amandelmeel
- 100 gr poedersuiker
- 125 gr koude boter, in blokjes
- Snuf zout
- 2 eidooiers
Voor de vulling:
- 100 gr pure chocolade, in stukken
- 125 ml slagroom
- 125 gr roomkaas
- 250 gr mascarpone
- 100 gr poedersuiker
- ½ citroen, sap en rasp
Voor de topping:
- Vers fruit zoals aardbeien, bramen, kiwi, blauwe bessen en/of rode besjes
- Paar el abrikozenjam
Verder:
- Quichevorm of andere lage bakvorm met losse bodem ca 26 cm doorsnede, ingevet
- Blindbakbonen
Bereiding:
Maak eerst het deeg:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en kneed tot het een egaal mengsel is.
Kneed niet te lang. Als je het zonder machine doet, kun je het beste beginnen met 2 messen om te mengen zodat het koel blijft.Verpak in folie en laat minstens 1 uur in de koelkast koelen. Warm de oven voor tot 180 graden. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bladerdeeg en doe in de vorm. Laat ca 5 min in de vriezer koelen. Doe een vel bakpapier op het deeg en doe de blindbakbonen erin. Bak 15 min, haal de vulling en het bakpapier eruit en bak de bodem nog 15 min.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar luchtdicht tot het vullen.
Maak de chocoladelaag ter bescherming van de bodem:
Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie en meng de rest van de chocolade erdoor. Smeer de chocolade op de bodem van de taart. Laat uitharden, dit kan op kamertemperatuur of kort in de koelkast.
Maak de vulling:Klop de slagroom lobbig, roer met een spatel de rest van de ingrediënten erdoor. Smeer over de chocoladelaag, strijk de bovenkant glad met een mes.
Versier met fruit:
Snijd groot fruit zoals aardbeien of kiwi’s in plakjes. Verdeel het fruit mooi over de taart.
Warm de abrikozenjam met een klein scheutje water kort in de magnetron en bestrijk het fruit ermee.
Bewaar de taart in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten