Spaghetti met tonijn- tomatensaus

Gebruik eens tonijn in een tomatensaus voor de pasta! Lekker met wat Spaanse peper door de saus.

Wil een 'gewone' tomatensaus maken? Vervang dan de tonijn door gehakt en gebruik bijv peterselie en/of tijm ipv de rode peper.

Heb je geen verse tomaten? Gepelde tomaten uit blik zijn ook erg lekker, je kunt dan wat minder tomato frito gebruiken.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 3-4 tomaten

- 780 gr tomato frito

- 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt

- 1 ui, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- ½ - 1 rode peper, zonder zaden, fijngesneden

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- 1 el oregano, vriesdroog

- 1 grote prei, in halve ringen

- 250 gr champignons, in schijfjes

- Balsamicoazijn, naar smaak

- Versgemalen peper en zout


Bereiding:

Verhit een beetje olijfolie in een wok of andere pan. Fruit de ui en knoflook ca 5 min op laag vuur. Voeg de rode peper, paprikapoeder en oregano toe en fruit kort mee.

Zet het vuur hoger en en voeg de rest van de groenten en de frito toe. Wok tot de groenten gaar zijn, roer de tonijn erdoor en breng de saus op smaak met wat balsamicoazijn, peper of zout.

Kook ondertussen de spaghetti (of andere pasta) gaar en serveer met de saus.

 

Reacties