Deze aardappelsalade met boontjes is erg lekker als avondeten op een nazomerdag of bij een picknick of barbecue.
Je kunt verschillende boontjes gebruiken, zoals sperziebonen, stambonen of boterbonen. Kook ze evt apart als ze erg in grootte variëren.
Ingrediënten (2 personen):
- 300 gr aardappels, met schil in parten
- 300 gr (groene) bonen, uiteindes verwijderd
- 2 eieren
- 2 bosuitjes, in schuine ringen
Voor de dressing:
- 4 takjes peterselie
- 4 el kwark
- 3 el mayonaise
- 3 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 2 tl honing
- Zout en peper
Bereiding:
Breng water aan de kook in een medium pan. Kook eerst de eieren in 10 min hard, haal ze uit het water en spoel ze met koud water om te laten schrikken. Kook de aardappelen in ca 15 min beetgaar, haal ze uit het water. Kook tenslotte de boontjes in ca 10 beetgaar, haal uit het water en spoel met koud water af.
Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een keukenmachine (bullit) of met een staafmixer te mengen.Doe de aardappels en boontjes in een schaal en meng er 5 el dressing door. Pel de eieren en snijd in parten.
Serveer de salade met de eieren, bosuitjes en de rest van de dressing naar smaak.
Reacties
Een reactie posten