Boerenomelet met spruitjes

Weet je niet wat je met een restje spruitjes moet doen of heb je zin in een goedvullende lunch? Maak een heerlijke boerenomelet!

Je kunt natuurlijk ook andere (restjes) groentes in de omelet doen. Serveer met brood of eet het gewoon zo.

 

Ingrediënten (1 omelet):

- 2 eieren

- Ca 100 gr spruitjes, in dunne plakjes (bijv met keukenmachine)

- 1 plak ham, in reepjes

- Stukje (belegen) kaas, in kleine blokjes

- Versgemalen peper

- Vloeibare boter  

Bereiding:

Doe de eieren in een kom en klop los met een vork en breng op smaak met peper. Voeg de ham en kaas toe en roer nog eens. 

Doe de spruitjes in 2 of 3 delen bij het eimengsel, roer elke keer goed.

Verhit een scheutje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Giet het eimengsel in de pan en druk het iets aan zodat het goed verdeeld is. 

Bak een paar min tot de onderkant los komt (de onderkant zal dan goudbruin zijn). Keer de omelet op een bord of plank en bak ook de andere kant goudbruin.

Snijd in punten en serveer met (versgebakken) brood.  


 


Reacties