Visstoofpotje met kabeljauw en tomaten

 

Een bord met een stoofpotje van kabeljauw en groentes. Heerlijk op een herfstavond!

Dit gerecht is snel klaar en kan dus heel goed op een werkdag gemaakt worden.

 

Ingrediënten (4-6 personen):

- 400 gr kabeljauwfilet (vriezer), ontdooid, in blokjes van ca 1-2 cm

- 2 uien, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 prei, in halve ringen

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 2 paprika’s, in blokjes

- 1 courgette, in blokjes

- 5 tomaten, in blokjes

- Peper en zout

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien, knoflook, prei en tomatenpuree een paar min op laag vuur.

Zet het vuur wat hoger en voeg de paprika en courgette toe, bak ca 5 min. Roer de tomatenblokjes erdoor en voeg de kabeljauw toe. Breng op smaak met wat peper en zout.

Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur ca 15 min stoven.

Serveer met rijst of aardappelpuree.

 

Reacties