Kaasstengels

Met een paar plakken bladerdeeg en wat geraspte kaas heb je zo je eigen kaasstengels gemaakt. Erg lekker om 's avonds op tafel te zetten bij wat drinken, alleen of met wat vrienden.

Je kunt Parmezaanse kaas, belegen kaas of een combinatie gebruiken voor deze stengels. Gebruik 1 (of 2) vellen koelvers bladerdeeg als je veel kaasstengels wilt maken.


Ingrediënten: (4 stuks):

- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- Paar el (Parmezaanse) kaas, geraspt

- 1-2 el tijm, gedroogd

- Scheutje melk

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Leg 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend op elkaar, druk aan zodat een rechthoek ontstaat. Doe hetzelfde met de andere 2 plakken.

Bestrijk 1 rechthoek met melk en verdeel de kaas en tijm erover, druk wat aan. Bestrijk de andere plak deeg en leg met de bestreken kant op de kaas. Druk de plakken goed op elkaar, gebruik evt een deegroller. 

 

Bestrijk de bovenkant weer met wat melk en snijd het in 4 of 5 lange stroken. Draai elke strook tot een spiraal en leg op de bakplaat. Herhaal met de rest.

Strooi nog wat kaas over de stengels en bak ze in 13-15 min gaar en goudbruin.

Laat afkoelen op een rooster.


 

 





Reacties