Dit voorgerechtje van pannenkoekjes met gerookte zalm, roomkaas en bieslook lust bijna iedereen. Ideaal voor het kerstdiner!
Ik gebruik altijd de pannenkoekenmix met eieren van de Jumbo, deze is niet zoet en kan daarom ook heel goed voor hartige gerechten gebruikt worden. Als je een grotere hoeveelheid wil maken, dan kun je natuurlijk ook een mix maken met ei en bloem.
Serveer afhankelijk van het aantal gangen en soort diner de pannenkoekjes samen met een kleine tomatensalade met burratta .
Ingrediënten (5 personen):
- 30 gr pannenkoekenmix
- 100 gr gerookte zalm
- Paar el roomkaas
- Paar sprietjes bieslook
- Uitsteekvormpjes van 4-5 cm diameter
Bereiding:
Bak 3 pannenkoeken volgens de omschrijving van de mix, bak evt 1 extra.
Steek of snijd rondjes, sterren of een andere vorm uit. Bestrijk met wat roomkaas en leg er wat zalm op. Maak het af met wat bieslook.
Lekker om samen met bijv een kleine tomatensalade. Serveer 2 - 3 pannenkoekjes per persoon.
Reacties
Een reactie posten