Ovenschotel met witlof en gehakt

 

Deze ovenschotel met witlof en gehakt is gekruid met kerrie en komijnzaad. Lekker op een (koude) winteravond.

Gebruik evt voorgekookte aardappelschijfjes.


Ingrediënten (3 personen):

- 300 gr aardappelen, geschild en in schijfjes

- 4 stronken witlof, in reepjes

- 250-300 gr rundergehakt

- 1 ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 3 tl kerriepoeder

- 3 tl komijnzaad

- Zout en peper

- 20 gr bloem

- 20 gr boter

- 200 ml melk

- Handvol geraspte kaas, bijv cheddar

- Grote ovenschaal, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Kook de aardappelschijfjes ca 10 min voor tot ze beetgaar zijn.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit knoflook, ui, kerriepoeder en komijnzaad tot de geur vrijkomt. Roer het gehakt erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Wok de witlof kort mee en zet het vuur uit. 

Maak ondertussen een bechamelsaus door in een (steel)pan de boter te smelten. Roer met een garde de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk. Zorg dat de klontjes weg zijn voordat nieuwe melk wordt toegevoegd. Breng op smaak met royaal zout.

Doe de helft van het witlof-gehakt mengsel in de ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes erover. Doe de rest van het witlof-gehaktmengsel erop en giet de saus erover. Strooi de kaas erover.

Bak de ovenschotel in ca 30 min gaar en goudbruin.

 


Reacties