Zalm uit de oven met een kool-wortelsalade

Een stukje gemarineerde zalm met een frisse salade van spitskool, wortel en appel. Lekker in de winter als je wat extra groentes kunt gebruiken maar niet heel lang in de keuken wilt staan.

Maak het jezelf gemakkelijk door de zalm met naanbrood te eten, zo heb je alleen de oven nodig.


Ingrediƫnten (2 personen):

Voor de zalm:

- 2 el sojasaus

- 1 el zonnebloemolie

- 1 el honing

- ½ el limoensap

- 1 tl limoenrasp

- 1 tl rode peper, fijngehakt

- 1 teen knoflook, geperst

- 170 gr zalmfilet

- 1 bosui, in ringen

Voor de salade:

Voor de dressing:

- 3 el extra vierge olijfolie

- 1 el witte wijnazijn

- ½ el mosterd

- 1 el honing

- Flinke snuf zout

Verder:

- 200 gr spitskool, fijngesneden

- 1 winterpeen, geraspt

- 1 appel, geschild en geraspt

Bereiding:

Maak een marinade van de sojasaus, olie, honing, limoensap, limoenrasp, rode peper en knoflook.

Leg de zalm in een ovenschaal en giet de marinade erover. Draai de zalm om in de marinade zodat alle kanten bedekt zijn. Laat 30 min staan zodat de smaken intrekken en warm de oven voor tot 200 graden

Schep met een lepel nog een keer de marinade over de vis.  Zet de schaal 10 min in de oven, verdeel de bosui dan over de zalm en bak nog 5 min.

Maak de salade terwijl de zalm marineert. Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing. 

Meng de kool, wortel en appel met de dressing en serveer bij de zalm.

Lekker met naanbrood. Je houdt waarschijnlijk salade over, dat is de volgende dag ook lekker bij de lunch.



Reacties