Een curry voor één persoon? Jazeker! Deze curry met zoete aardappel, aardappel en erwtjes is heel goed in kleine hoeveelheden te maken.
Ik gebruik kokosrasp en bouillon ipv kokosmelk omdat dit goed in kleine hoeveelheden beschikbaar is. Voeg geen zout meer toe aan het specerijen mengsel, omdat dit al in de bouillon zit.
Door groenten uit de vriezer te gebruiken, kun je variëren zonder dat je overhoudt.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1-2
vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
- 1-2 zoete
aardappelen geschild en in blokjes (of blokjes uit de vriezer)
- 1 ui,
fijngehakt
- 1 teentje
knoflook, geperst
- 1 tl gember,
fijngehakt
- 1 tl
kerriepoeder
- 1 tl
komijnzaad
- 1/2 tl
kurkuma
- 1 tl
paprikapoeder
- 175 ml
bouillon, van tablet
- 3-5 el
kokosrasp
- Handvol
erwtjes, diepvries
- Paar takjes
munt, alleen blaadjes
Bereiding:
Meng de specerijen in een kommetje.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, fruit de ui
tot het zacht is. Voeg de specerijen, gember, kokosrasp en knoflook door en bak
al roerend een paar min.
Roer de aardappel en zoete aardappel erdoor. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met een deksel 15-20 min zachtjes pruttelen. Voeg de erwtjes in de laatste paar min toe.
Maak af met de munt en serveer met noten of een stukje vis.
Reacties
Een reactie posten