Zoete aardappel curry

Een curry voor één persoon? Jazeker! Deze curry met zoete aardappel, aardappel en erwtjes is heel goed in kleine hoeveelheden te maken. 

Ik gebruik kokosrasp en bouillon ipv kokosmelk omdat dit goed in kleine hoeveelheden beschikbaar is. Voeg geen zout meer toe aan het specerijen mengsel, omdat dit al in de bouillon zit. 

Door groenten uit de vriezer te gebruiken, kun je variëren zonder dat je overhoudt. 


Ingrediënten (1 persoon):

- 1-2 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes

- 1-2 zoete aardappelen geschild en in blokjes (of blokjes uit de vriezer)

- 1 ui, fijngehakt 

- 1 teentje knoflook, geperst 

- 1 tl gember, fijngehakt 

- 1 tl kerriepoeder 

- 1 tl komijnzaad 

- 1/2 tl kurkuma 

- 1 tl paprikapoeder 

- 175 ml bouillon, van tablet 

- 3-5 el kokosrasp 

- Handvol erwtjes, diepvries 

- Paar takjes munt, alleen blaadjes 

Bereiding:

Meng de specerijen in een kommetje. 

Verhit een scheutje olie in een koekenpan, fruit de ui tot het zacht is. Voeg de specerijen, gember, kokosrasp en knoflook door en bak al roerend een paar min. 

Roer de aardappel en zoete aardappel erdoor. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met een deksel 15-20 min zachtjes pruttelen. Voeg de erwtjes in de laatste paar min toe. 

Maak af met de munt en serveer met noten of een stukje vis. 


Reacties