Pastasalade met lente groenten

Heb je een restje pasta over? Maak er een pastasalade van en geniet ervan tijdens de lunch. 

In de tuin is het ideaal om wat bakken met groenten te hebben. Vooral radijs, spinazie en sla groeien snel en zijn goed beschikbaar in de lente. 

Koop een zakje zaadjes en vul een paar potten met zand. Je kunt vanaf begin maart best veel groentes buiten zaaien. Afhankelijk van de temperatuur kun je 4-6 weken later beginnen met oogsten. Ook in de supermarkt zijn deze groentes weer goed verkrijgbaar uit Nederlandse (koude) kassen. 

 

Ingrediënten (1 persoon):

- 90 gr gekookte pasta

- 30 gr spinazie, in grove reepjes gesneden

- 50-60 gr radijsjes, in dunne plakjes

- 1 lente-ui, in schuine ringen

- 50 gr feta, in blokjes

- Oregano, vers of vriesdroog

 

Voor de dressing

- 3 el kwark

- 2 el mayonaise

- Parmezaanse kaas

- Peper

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.

Doe de afgekoelde pasta in een schaaltje en meng de dressing erdoor. 

Roer de groentes en de feta erdoor. 

Eet direct of neem mee naar werk of school.

 


Reacties