Ben je op zoek naar een gezond recept dat binnen 15 minuten op tafel staat? Maak dan deze courgetti met gerookte makreel en pesto!
Maak handig gebruik van de keukenmachine door eerst de Parmezaanse kaas te raspen, dan de pesto te maken en dan de courgette te raspen. Je hoeft de kom of het mes en rasp tussendoor niet af te wassen.
Als je een spiraalsnijder hebt, dan kun je die gebruiken voor langere slierten. Neem evt kant-en-klare courgetti.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 courgette
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 (gele paprika), in blokjes
- 150 gr gerookte makreel
Voor de pesto (je houdt over):
- ½ mok basilicumblaadjes, licht aangedrukt
- handvol pijnboompitjes
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 1-2 knoflookteentjes, gepeld
- 60 ml olijfolie (traditioneel)
Bereiding:
Maak eerst de pesto. Rasp de kaas in een keukenmachine, doe in een kommetje en verwissel de rasp voor het mes. Die de kaas, pijnboompitten, basilicum en knoflook in de kom en maal fijn. Giet geleidelijk de olijfolie erbij. Doe de pesto in een kommetje en verwissel het mes voor de rasp. Rasp de courgette.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok, fruit de ui op laag vuur.Zet het vuur wat hoger en bak de paprika even mee. Roer met smaak 2-3 el pesto erdoor en voeg de courgetti toe.
Voeg net voor het serveren de makreel toe en maak het af met wat extra kaas.
Reacties
Een reactie posten