Courgette lasagne

Met 2 courgettes en een basis tomatensaus maak je een heerlijke courgette lasagne. Je hebt geen lasagnebladen nodig door gegrilde courgetteplakken te gebruiken!


Ingrediënten (2 personen):

- 2 courgettes 

- 1 ui, in halve ringen

- 3 tomaten, ontveld en in blokjes 

- 200 ml passatta 

- Paar takjes oregano, alleen blaadjes, gehakt 

- Paar takjes tijm, gerist 

- 150 gr mini mozzarella, doormidden 

- Versgemalen zout en peper 

- Rechthoekige ovenschaal, ingevet 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Verhit een scheutje olie in een steelpan. Fruit de ui een paar min, doe dan de tomaten, passatta en kruiden in de pan. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan 10-15 min zachtjes sudderen. Breng op smaak met wat peper en zout.

Grill ondertussen de courgettes. Snijd de courgette in de lengte in 3 mm plakken. Leg ze naast elkaar en bestrooi met zout en sprenkel wat olijfolie erover. Verdeel met je vingers zodat de hele plak bedekt is. Draai de plakken om een doe dit ook met de andere kant.

Verhit een grillpan en leg de plakken courgettes naast elkaar in de pan. Draai ze om als er strepen zichtbaar zijn en grill ook de andere kant. Leg de gebakken courgette aan de kant en grill de rest van de courgettes.

Doe een dun laagje saus in de ovenschaal, leg er plakken courgette op, zorg dat deze niet op elkaar liggen. Leg een paar stukken mozzarella op de courgettes. 

Verdeel weer wat saus, courgettes en mozzarella erover. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.

Bak de lasagne in ca 20 min goudbruin en gaar. 


Reacties