Met 2 courgettes en een basis tomatensaus maak je een heerlijke courgette lasagne. Je hebt geen lasagnebladen nodig door gegrilde courgetteplakken te gebruiken!
Ingrediënten (2 personen):
- 2
courgettes
- 1 ui, in halve
ringen
- 3 tomaten,
ontveld en in blokjes
- 200 ml
passatta
- Paar takjes
oregano, alleen blaadjes, gehakt
- Paar takjes
tijm, gerist
- 150 gr mini
mozzarella, doormidden
- Versgemalen
zout en peper
- Rechthoekige
ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Verhit een scheutje olie in een steelpan. Fruit de ui een
paar min, doe dan de tomaten, passatta en kruiden in de pan. Breng aan de kook
en laat met een deksel op de pan 10-15 min zachtjes sudderen. Breng op smaak
met wat peper en zout.
Grill ondertussen de courgettes. Snijd de courgette in de
lengte in 3 mm plakken. Leg ze naast elkaar en bestrooi met zout en sprenkel
wat olijfolie erover. Verdeel met je vingers zodat de hele plak bedekt is.
Draai de plakken om een doe dit ook met de andere kant.
Verhit een grillpan en leg de plakken courgettes naast
elkaar in de pan. Draai ze om als er strepen zichtbaar zijn en grill ook de
andere kant. Leg de gebakken courgette aan de kant en grill de rest van de
courgettes.
Doe een dun laagje saus in de ovenschaal, leg er plakken courgette op, zorg dat deze niet op elkaar liggen. Leg een paar stukken mozzarella op de courgettes.
Verdeel weer wat saus, courgettes en mozzarella erover. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
Bak de lasagne in ca 20 min goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten