Frittata met boontjes

Zin in vegetarische maaltijd voor jezelf? Maak dan eens een frittata! 

Met voorgekookte aardappels en groenten naar keuze kun je heel goed restjes opmaken. Ik heb boontjes uit de tuin genomen, maar paprika of wortel is ook lekker. 


Ingrediënten (1 persoon):

- 2 eieren

- 50 ml melk

- Paar takjes peterselie, fijngehakt

- 100 gr krieltjes, voorgekookt

- 100 gr boontjes, uiteinde verwijderd en doormidden

- 1/2-1 rode ui, gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- Peper en zout 


Bereiding:

Kook de boontjes 8-10 min voor, giet af en spoel af met koud water.  Snijd ze in stukken van 2-3 cm. Verhit een scheutje vloeibaar vet in een koekenpan met anti aanbaklaag. Fruit de ui en knoflook kort, voeg de krieltjes toe, breng op smaak met wat zout. Bak al roerend een paar min. Doe dan de boontjes in de pan.

Klop de eieren los met de peterselie, zout, peper  melk. Giet dit over de aardappels en boontjes, doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat langzaam garen, tot de bovenkant gestold is.

Probeer de frittata omgekeerd op je bord te leggen, zodat de mooie onderkant boven komt.

 

Reacties