Zin in vegetarische maaltijd voor jezelf? Maak dan eens een frittata!
Met voorgekookte aardappels en groenten naar keuze kun je heel goed restjes opmaken. Ik heb boontjes uit de tuin genomen, maar paprika of wortel is ook lekker.
Ingrediënten (1 persoon):
- 2 eieren
- 50 ml melk
- Paar takjes
peterselie, fijngehakt
- 100 gr
krieltjes, voorgekookt
- 100 gr
boontjes, uiteinde verwijderd en doormidden
- 1/2-1 rode ui,
gesnipperd
- 2 teentjes
knoflook, geperst
- Peper en zout
Bereiding:
Kook de boontjes 8-10 min voor, giet af en spoel af met
koud water. Snijd ze in stukken van 2-3
cm. Verhit een scheutje vloeibaar vet in een koekenpan met anti aanbaklaag.
Fruit de ui en knoflook kort, voeg de krieltjes toe, breng op smaak met wat
zout. Bak al roerend een paar min. Doe dan de boontjes in de pan.
Klop de eieren los met de peterselie, zout, peper melk. Giet dit over de aardappels en boontjes, doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat langzaam garen, tot de bovenkant gestold is.
Probeer de frittata omgekeerd op je bord te leggen, zodat de mooie onderkant boven komt.
Reacties
Een reactie posten