Paprikastoof

In deze paprikastoof speelt de paprika de hoofdrol! Laat de paprika's op laag vuur gaar stoven en serveer met brood. 

Ingrediënten (3 personen):

- 4-5 paprika's, in blokjes

- 3 uien, grof gehakt

- 3 teentjes knoflook, geperst

- 1 blik tomatenblokjes

- 1 el oregano, vriesdroog

- ½ el tijm, vriesdroog

- 2 el balsamicoazijn

- 2 el witte wijnazijn

- Paar takjes basilicum, blaadjes gescheurd

Bereiding:

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui op laag vuur ca 5 min tot ze zacht zijn. Roer de knoflook en paprika toe, zet het vuur iets hoger. Bak ca 5 min terwijl je de groentes regelmatig roert.

Voeg de tomaten, tijm, oregano, balsamicoazijn en witte wijnazijn toe en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. 

Stoof de paprika in 20-25 min gaar, verdeel de basilicum erover en serveer bijv met ciabatta.


Reacties