Pasta met zalm

Een gezonde maaltijd in 15 minuten op tafel, dat kan met deze pasta met zalm. Door de frisse smaak van citroen en dille, smaakt het heerlijk in de lente of zomer.

Bij dit gerecht is de garing heel persoonlijk, ik vind het lekker als de bimi nog bite heeft, wil je hem gaar, doe de steeltjes dan gelijk met de ui en de roosjes gelijk met de zalm in de pan.

Zorg dat alles voor je begint klaar ligt, want dit gerecht is in een kwartiertje klaar!


Ingrediënten (5-6 personen):

- 300 gr pasta

- 2 kleine uien, grof gesnipperd

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 250 gr zalmfilet (ontdooid en drooggedept), in blokjes

- 200 gr bimi, in stukken, steeltjes en roosjes gescheiden

- 300 gr erwtjes (diepvries of vers)

200 gr crème fraîche 

- Bosje dille, fijngehakt

- 1 citroen, rasp gehakt

- Zout en peper

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Verhit ondertussen een wok met olijfolie en bak de ui en knoflook op laag vuur aan. Doe de steeltjes van de bimi erbij en zet het vuur wat hoger. Voeg de zalm en erwtjes toe en laag in 8-10 min rustig garen.

Roer de crème fraîche, bimi roosjes, dille, peper, zout en citroenrasp erdoor. Giet wat kookvocht van de pasta toe en laat zacht koken tot alles de gewenste garing heeft.

Serveer evt met een salade van komkommer en tomaten.


Reacties