Gekarameliseerde appel en walnoten met Griekse yoghurt

Een heerlijk toetje met ingrediënten die je vaak wel in huis hebt!

Dit nagerecht is ideaal als je een keer alleen eet, maar het is ook goed voor meer personen te maken.

Ik vind bij de appel met walnoten Griekse yoghurt lekkerder dan 'gewone' yoghurt of kwark, maar heb je dat in huis, dan kan het ook gebruikt worden.


Ingrediënten (1 persoon):

- 1 appel, geschild en in blokjes

- Handvol walnoten, grof gehakt

- 1 el kristalsuiker

- 1 el citroensap

- Snuf kaneel

- Ca 150 gr Griekse yoghurt

Bereiding:

Doe de appel met suiker, citroen, kaneel en walnoten in de pan en bak het al roerend op middelhoogvuur. Laat het ca 5 min bakken tot de suiker begint te karameliseren. Let op dat het niet aanbrandt!

Serveer lauwwarm met Griekse yoghurt.



 

 

 

 


Reacties