Pasta carbonara

Pasta carbonara is makkelijk om te maken! Gebruik lekkere spekblokjes (guanciale wangspek) en kaas (Pecorino en Parmezaan).

Omdat de pasta, spekblokjes en ei nodig zijn voor het afmaken is het belangrijk om alles klaar te zetten. Ook de groentes moeten dan klaar zijn, want zodra de pasta carbonara klaar is, wil je gelijk aan tafel. 


Ingrediƫnten (1 persoon):

- 1 eidooier

- 1 el pecorino, geraspt

- 40-50 gr spaghetti

- 50 gr spekblokjes, liefst guanciale (wangspek)

- 2 teentjes knoflook

- 1 el Parmezaanse kaas

 

Voor de gebakken paddenstoelen:

- Ca 200 gr gemengde paddenstoelen, in stukken

- Paar takjes salie, blaadjes grof gesneden

- 1 teen knoflook, geperst

- Klontje roomboter

- 1 bosui, in dunne ringen

Bereiding:

Klop de eidooier los en roer de Pecorino erdoor. 

Bak de spekblokjes met de teen knoflook gaar, haal de knoflook eruit.

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar, bewaar wat kookvocht als je het afgiet. Doe de spaghetti terug in de pan en roer het spek erdoor. Zet het vuur uit en roer het  ei-mengsel erdoor. Voeg evt nog een scheutje kookvocht toe. Serveer met Parmezaanse kaas.

Bereid ondertussen de paddenstoelen. Smelt de boter in een koekenpan, doe de knoflook en salie erbij. Voeg de paddenstoelen in 3 porties toe en bak ze rustig in ca 10 min gaar. 

Als de pan droog wordt, dan kun je wat extra boter toevoegen. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Serveer met pasta carbonara en de bosui.




Reacties