Deze herfstsalade is een lichte salade die goed past bij een etentje met meer gangen of naast een pasta.
Doordat je de pompoen op kamertemperatuur eet, kun je dit al klaarmaken voor je de oven voor andere gerechten nodig hebt.
Ingrediƫnten (4 personen):
- 400-500 gr
pompoen, geschild en in blokjes
- 2 el olijfolie
- ½ - 1 tl
kaneel
- 1 tl komijnzaadjes
- Zout en peper
- Paar blaadjes
spinazie
- Handvol hazelnoten,
licht geroosterd
- Ca 50 gr feta
of witte kaas, in kleine blokjes
Voor de dressing:
- 2 el extra
vierge olijfolie
- 1 el
balsamicoazijn
- 1-2 tl honing
of ahornsiroop
- Peper en zout
Bereiding:
Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verdeel de pompoen over de bakplaat. Meng de olijfolie,
kaneel en komijnzaadjes met wat zout en peper in een kommetje. Verdeel met een
lepel over de pompoen, hussel met je handen of 2 lepels. Verdeel de pompoen
over de bakplaat zodat het niet op elkaar ligt.
Bak 10 min in de oven, roer even om en bak nog 10 min. Leg op een bord of schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak een dressing door de ingrediƫnten te mengen met een
kleine garde of vorkje.
Verdeel wat spinazie op een bord. Leg de pompoen, feta en hazelnoten erop. Schenk wat dressing erop en serveer.





Reacties
Een reactie posten