Zin in een schaal vol groentes? Maak dan deze vegetarische ovenschotel met wortels, boontjes, ui en kaas!
Je hebt geen pannen nodig, dus ideaal om na een werkdag in de oven te schuiven.
Ingrediënten (3 personen):
- 2 winterpenen, geraspt
- 1 grote ui,
geraspt
- 200 gr
boontjes, klein gesneden
- 150 gr belegen
kaas, geraspt
- 150 ml melk
- 3 eieren
- Paar takjes
peterselie, grof gehakt
- 75 gr zelfrijzend
bakmeel
- Peper en zout
- ovenschaal,
ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Meng de wortel, ui en boontjes in een ruime kom met 2/3
van de kaas.
Doe de melk, eieren, peterselie en een flinke snuf zout en peper in een andere kom en klop de eieren los. Roer het zelfrijzend bakmeel erdoor met een vork en voeg dit toe aan de groenten. Roer het mengsel goed door en doe in de ovenschaal.
Strooi de rest van de kaas erover.
Bak in 30-35 min gaar en goudbruin.
Tip: Gebruik de rasp van de keukenmachine om eerst de kaas
en daarna de wortel en ui te raspen.




Reacties
Een reactie posten