Bij dit gerecht draait het helemaal om spruitjes! De spruitjes komen goed tot zijn recht met deze heerlijke sinaasappel-botersaus.
Serveer met stokbrood of rijst en wat noten of een gekookt ei. Wil je graag vis of vlees erbij? Kies dan iets dat niet overheerst, bijv een zalmmoot of gehaktballetjes.
Je kunt de spruitjes ook serveren als bijgerecht bij een uitgebreider diner, zoals kerst. Als er meerdere gangen en/of bijgerechten zijn, dan is deze hoeveelheid voor 4 personen. Het is makkelijk maken en dus goed te combineren met het bereiden van andere dingen.
Ingrediënten (2 personen)
- 350-400 gr spuitjes, schoon en doormidden
- 1 (bloed)sinaasappel, sap en schil fijngehakt
- 1/2 el gember, fijngehakt
- 50 gr boter
- 1 tl Worcestershire saus
Bereiding:
Breng water aan de kook. Kook de spruitjes in 7-8 min ( afh van de grootte) bijna gaar. Spoel af met koud water.
Smelt de boter met de Worcestershire saus, gember, sinaasappelrasp en -sap in een wok.
Roer de spruitjes erdoor zodat die rondom bedekt zijn met de boter en bak nog 1-2 min.Serveer met cashewnoten / gekookt ei en rijst of stokbrood




Reacties
Een reactie posten