Goulashsoep

Dit was een ideaal weekend om een lekkere pan soep te maken. 's Morgens een wandeling in het lentezonnetje en 's middags een grote pan soep op voor een kop warme soep!

 Ingrediënten (4-6 personen):

- olijfolie

- 3 uien, in halve ringen

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 groene paprika, in blokjes

- 1 gele paprika, in blokjes

- Ca 400 g schenkel met been

- Ca 300 gr soepvlees (rund)

- 1 el paprikapoeder

- 1½ l runderbouillon

- 1½ el verse oregano, gehakt

- ½ el venkelzaad

- rode wijnazijn

- 2 tomaten, in kleine stukjes

- klein blikje tomatenpuree (70 gr)

- 2 aardappels, geschild en in blokjes

- zure room, voor erbij (evt)

 

Bereiding:

Doe een scheut olie in een grote pan en fruit daarin op laag vuur de uiringen, knoflook en paprika. Voeg het vlees toe en zet het vuur wat hoger. Als de blokjes vlees rondom bruin en de groenten gaar zijn, roer je het paprikapoeder erdoor. Bak het 2 minuten mee en voeg dan 200 ml van de bouillon toe.

Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Voeg de oregano, het venkelzaad, een scheutje azijn, de tomaten en tomatenpuree toe.

Voeg zo veel bouillon toe dat alles onderstaat en laat zacht koken met de deksel op de pan tot het vlees na zo’n 3 uur zacht is.

Haal de schenkels met bot uit de pan, snij het vlees van het bot en doe dit terug in de pan. Voeg de aardappels toe en evt nog wat bouillon.

Laat de soep zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. 

Serveer met een lepel zure room en evt wat (versgebakken) brood.


 

Variatie: als je geen venkelzaad hebt, dan kan je het weglaten of vervangen door karwijzaad of komijnzaad. 

 

Reacties